Wie en wat


Mijn naam is Jan de Groot en ik woon in Steenbergen.
 

Over ‘ De Vuist’ :  In 2002 werd in Bergen op Zoom door o.a. Adrie Stander de stichting Vuist tegen Spierziekte opgericht met als doelstelling geld beschikbaar te krijgen om spierziekte tegen te kunnen gaan (onderzoek).  Nadat ik een aantal jaar bij hun jaarlijks event was geweest in Bergen op Zoom (om te filmen) besloot ik mij ook in te zetten voor dit doel en begon Hollandse Avonden te organiseren in Steenbergen.   Het geld wat op deze avonden werd opgehaald / verdient maakte ik over aan genoemde stichting uit Bergen op Zoom die dan op haar beurt weer zorgde dat dit geld goed terecht kwam.

 

Tijdens deze Hollandse avonden die ik organiseerde onder de naam ‘Vuist tegen Spierziekte, Steenbergen’ werd ik gelukkig altijd bijgestaan door vele vrijwilligers, sponsors, vrienden en bekenden.  Uiteraard hiervoor mijn hartelijke dank !

 

Adrie Stander uit Bergen op Zoom werd voor zijn werk in 2011 genomineerd voor het 'Kroontje', een landelijke onderscheiding van het Prinses Beatrixfonds. Maar vanwege de gezondheid van Adrie was hij genoodzaakt om in de zomer van 2015 zijn functie als voorzitter van ‘Vuist tegen Spierziekte’ neer te leggen, ook mede bestuursleden Tonnie, Peter en Mientje stopte er mee. De Vuist tegen spierziekten hield op te bestaan.

 

Als ‘Vuist Steenbergen’ moesten we ons toen even beraden … Even maar want in Steenbergen en omstreken is AnkieStoer! enthousiast bezig tegen kinderkanker.  Vanaf 2016 gaan wij verder met ‘de Vuist’ maar dan tegen kinderkanker. 

 

Wij blijven hopen op uw steun,

Met vriendelijke groet, Jan de Groot.


foto: Jan de Groot en john west

Jan en john west